כשהייתי בגן היה לנו צב בקופסת קרטון. היינו מאכילים אותו חסה וגזר ועוד חסה ולפעמים גם גזר. חסה כבר אמרתי? זה בערך כל מה שהיינו עושים עם הצבים אבל זה היה מאד מלהיב לילדים קטנים שהתכופפו מעליו והפחידו אותו מכל כיוון תוך כדי שהם נוגעים לו בשריון ומזיזים אותו ממקום למקום.
אם תגיעו היום לגן ילדים ותראו שם צב בקופסת קרטון עשו לעצמכם טובה ובקשו בעדינות מהגננת שתחזיר את הצב למקום בו מצאה אותו, ואם אתם נתקלים בסירוב, התקשרו לרשות הטבע והגנים. לא שיש סיכוי גבוה שזה יקרה. חשבו על זה רגע. מתי הייתה הפעם האחרונה שראיתם צב מטייל בעצלתיים באחת הגינות הציבוריות? עצוב לחשוב על זה, אבל הצבים בארץ בסכנת הכחדה והם לא לבד.
בשנת 1988 יצאו הסופר דאגלס אדמס והזואולוג מארק קרווארדיין למסע חובק עולם בעקבות חיות נדירות. כל כך נדירות שהם לא ציפו באמת למצוא אותם.
דאגלס אדמס (מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, דירק ג'נטלי) מתאר את המסע שלהם בדרכו המיוחדת ומצליח להפיח חיים גם בנושא העגום שבבסיס הספר. הוא מספר על החיות המוזרות שמארק והוא יצאו למצוא ועל התנאים שגרמו לכך שכמעט יוכחדו מהעולם (רמז, בדרך כלל באשמתנו) וכל זאת בלי לאבד לרגע מחוש ההומור המשובח שלו.
ספר מעולה שגורם לך לעצור ולחשוב לרגע או שניים.
חמש ציפורי דודו שכבר לא ייצא לנו לראות.
הזדמנות אחרונה לראות / דאגלס אדמס ומארק קַרווארדיין / ספרי עליית הגג – ידיעות אחרונות – ספרי חמד / מאנגלית: ירון בן-עמי
נ.ב:
אחרי הקריאה בספר חיפשתי עוד תמונות של הציפור הניו-זילנדית המוזרה קקפו. יצור מקסים.